ABOUT
NIQ

熟成肉未開の地で

ここ数年で急激に熱を帯びた日本での熟成肉ブームの始まりは、赤身肉を柔らかくジューシーに美味しくさせる技法として、アメリカから上陸し話題となったDry Aging Beefからでした。東京を初めとする関東近郊でムーブメントを起こし、日本でも肉料理の勢力として認められました。しかし、伝統を重んじ保守的で新しい物への警戒心が強いこの新潟という土地は、熟成肉未開の土地であり、NIQをオープンする事は私達にとって簡単なことではなく、開店にあたり沢山の協議や勉強会を重ねました。NIQをオープンして7年。新潟の美食家だけでなく沢山のお客様に熟成肉を楽しんでいただけるお店に成長いたしました。

The History of dry aging beef
in Niigata City.

Until few years ago,Only the finest restaurants in Tokyo have served dry-aging-beef steaks.
And it had became a hot topic in Tokyo foodies.
But DAB was not common in Niigata before NIQ was opened.
Most of Niigata people are too conservative to accept things they don't know.
So it was experimental thing to open DAB specialty restaurant for us.
Since then,We're keeping to improve a quality and skills of DAB.
And nowadays,many people are enjoying it even in here Niigata City.

住所/Address

新潟県新潟市中央区弁天2-4-19/2-4-19,Benten,Chu-o-Ku,Niigata City

電話番号/Phone number

025-282-5529

営業時間/Opening hour

【デイナー/DINNER TIME】Open: 17:30 Close:24:00(L.O.23:00)

空間・設備/Seats

総席数:58席/16卓分煙(仕切りあり)58 seats /16 tables

SNS

肉料理専門ワインバル NIQ【ニック】

WINE & CHARCOAL GRILLED NIQ

2-4-19,Benten,Chu-o-Ku,Niigata City

025-282-5529